dinsdag, 10 januari 2017

Michael Yates (°1987)

Michael Yates verdiende zijn strepen bij verschillende internationale topzaken zoals Restaurant Martin, Wishart en Oud Sluis. In zijn gloednieuw restaurant streeft hij naar pure smaken zonder tierlantijntjes. 

Jouw specialiteit? Dressed crab is een Britse klassieker die je in typische crab shacks langs de kust van het Verenigd Koninkrijk vindt. Voor deze iets verfijndere versie kook ik het witte krabvlees in zeewater waardoor het een heerlijk zoete smaak krijgt.

Regionale trots? De zure room van Hollebeekhoeve is de beste die ik ooit proefde. Verse kruiden komen uit de tuin van Wim Maes, een super gepassioneerde en beetje gekke herborist.

Culinaire obsessie? Back to basics. Steeds meer grijp ik terug naar traditionele kookboeken en gerechten. Ook op het bord gaan we opnieuw naar de essentie, elke component moet een toegevoegde waarde bieden. Zo niet, verdwijnt het onherroepelijk.

Op een ander? De pizza’s van Belini in Zurenborg worden op authentieke Napolitaanse wijze gemaakt. Ze gaan slechts 60 seconden de gloeiend hete houtoven in, wat resulteert in een flinterdunne, knapperige korst.

Grote droom? Ik zie ons ooit nog naar het buitenland verhuizen. We komen net terug van Umbrië, een heerlijke plek waar men op het ritme van de dag leeft. Fantastisch!

Na de service? Boer van Tienen is een mooi, bruin volkscafé met een groot terras dat uitkijkt over het Mechelseplein. Ze draaien er oude klassiekers uit de jaren ‘60 en ‘70 en de ambiance zit er altijd goed.

Secret spot? Het uitgestrekte heidelandschap in Kalmthout is fantastisch mooi. De ideale plek om te onthaasten tijdens een eindeloze wandeling.